Administrare Bloc

Administrare Bloc

Preluam in administrare asociatii proprietari in Simeria. Cautati o Firma de Administrare Imobile ? Alegeti-ne pe noi si nu veti regreta. De ce sa ne alegti pe noi ? Pentru ca noi suntem Experti in Administrare Imobile .

Asociatiile care doresc Un Bloc Curat Administrat Corect Cinstit aleg Firma Biroul de Consultanta Rot srl. Economist inginerie si management Rot Mircea , specialist cu Studii Acreditate și Experiență Confirmată calificat si atestat in conformitate cu Legea 196/2018 Tel . 0744507642.

Servicii administrative pentru asociațiile de proprietari - Transparență totala .

OFERTA firmei noastre respectă legile in vigoare privind contractele de prestări servicii pentru administrare imobile blocuri care privesc administrarea de imobile. LEGEA nr. 196 din 2018 privind inființarea, organizarea si funcționarea asociațiilor de proprietari si administrarea condominiilor, urmăreste cu atenție orice eventuală modificarea legislativa astfel incat TOATE serviciile prestate să fie transparente si perfect legale.

Principalul scop al firmei noastre de administrare imobile este să vă oferim servicii de calitate superioară si cel mai bun raport calitate = preț.

Cu permisiunea dvs. venim in intampinare cu cateva dintre serviciile oferite de firma Biroul de Consultanta Rot srl, ce foloseste softul " BLOC MANAGER NET" Ramâneți organizat si urmariți veniturile si cheltuielile aferente proprietați dvs. într-un singur loc " Bloc Manager Net " transparentă totală cu acces online gratuit in program , vă puteți introduce indexul si nr de persoane.

- Evidenta completă a documentelor financiare ale asociației de proprietari

- Intocmirea listelor lunare de plată

- Intocmirea si păstrarea evidentelor contabile si a registrelor asociației de proprietari

- Plata furnizorilor de utilități

- Plata taxelor si impozitelor

- Incasarea de la proprietari, la sediul nostru zilnic, a cotelor de contribuție

- Alte atribuții impuse de legislația in vigoare sau solicitate de asociația de proprietari

Suport consultanta Asociații de Proprietari

REPREZENTAM Clienții Nostri in Relația cu : banca, primăria, administrația financiara, furnizorii de servicii si utilități, etc. Corectitudine si Seriozitate!

Consultanta. Oferim consultanta prin redactarea de opinii scrise privind orice aspecte ce se circumscriu scopului si obiectivelor asociației de proprietari.

Consultanta asociații proprietari privind procedura legală de inființare si funcționare a asociației de proprietari in conformitate cu dispozițiile legale.

  • Recuperare cote de intreținere

Serviciile noastre in recuperarea cotelor de intreținere sunt principala noastră preocupare date fiind statisticile privind restantele proprietarilor la asociația de proprietari.

-Recuperare fonduri speciale Fond de rulment si fond de reparație, constituite de către asociația de proprietari pot fi recuperate impreună sau separat cu recuperarea cotelor de intreținere.

-Consultanta inscriere privilegiul asociației Pentru realizarea creanței cu titlul de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, vă ajutam sa inscrieti in Cartea Funciară privilegiul cu titlu de garanție reală imobiliară.

-Raportare lunara a activității către Comitetul executiv al asociației.

Documentare detaliată Casierie si Trezorerie

- Serviciul de Casierie si Trezorerie oferă locatarilor si asociațiilor transparenta si promptitudine în operațiunile de încasare a cotelor de întreținere si plata furnizorilor de utilități.

- Incasarea de la proprietari, la sediul nostru, zilnic a cotelor de contribuție si depunerea imediata in contul asociației , noi nu ținem banii dvs .

Admministrator TEHNIC

- Verificarea periodică a spatiilor comune .

Dupa fiecare inspectie se incheie proces verbal de constatare.

- Prezentarea de soluții si oferte pentru întreținerea spatiilor comune.

- Urmărirea realizării contractelor încheiate pentru întreținerea spatiilor comune

- Controlul îndeplinirii obligațiilor contractuale ale personalului angajat de asociația de proprietari pentru curățenie, si alte activități, si în caz de încălcare a acestora, sesizarea comitetului executiv.

- Raportare lunara a activității către Comitetul executiv al asociației

Administratorul blocului va da lămuriri locatarilor atat pe teme de natură economică (liste de plată .etc ) dar si privitor la celelalte activități desfăsurate

Servicii Administrare financiară Completă Contabilitate Completă + Consultanta Presedinte de bloc si Comitet + afisare liste intretinere + birou caserie la sediul nostru ci program zilnic + birou asociatii .

Vă puteți introduce singuri de pe telefonul mobil apometrele si numărul de persoane.

Concomitent cu afisarea listelor de plată la avizierul blocului, locatarii vor primi informari pe email .

CONSULTANTA Asociații Proprietari PRESEDINTE de BLOC si COMITETUL EXECUTIV.

Da este posibil daca lucrezi cu specialistii. Transparența totală.

Va asteptam la sediul nostru in Simeria Piata Unirii bl.6. Biroul de Consultanta Rot srl. Tel. 0744507642. De luni pana vineri 8,30 - 16,30. Sambata 9 - 13.

TARIFE complete SERVICII ADMINISTRARE IMOBILE

Administrare financiar contabila. + Contabilitate Completă. Afisarea listelor de intretinere (la avizierul blocului si in format electronic) = 12 Lei

Casierie zilnic la sediul nostru. Serviciul de casierie se ocupa de toate procedurile, actele privitoare la plati si penalitati, precum si modalitatile prin care pot fi facute aceste plati. Depunerea incasarilor la CEC Bank. = 3 LeiTehnic. Administrarea unui imobil presupune, in plus, identificarea problemelor curente dintr-o cladire (in spatiile comune),Administrarea tehnica a imobilelor presupune si verificarea periodica a dotarilor, anexelor si spatiilor comune. Citire periodica apometre. = 2 Lei

Acces online la interfata asociatiei de proprietari + toate informatiile necesare privitoare la cheltuieli + informare prin email + ne puteti trimite un mesaj prin formularul de contact sau pe adresa de email si veti primi raspuns imediat. Puteti folosi telefonul, tableta sau calculatorul personal pentru a va loga si a vedea documentele asociatiei si transmitere index apa, etc. = 0 Lei

CONSULTANTA PRESEDINTE de BLOC si COMITET + Gazduire Sediu asociatie deschis zilnic + pregatire si multiplicare documente = 1 Leu

Tehnoredactarea actelor + reprezentare la instituții, etc. + Somarea și recuperarea debitelor de la restanțieri = 1 Leu

Prezența administratorului la program zilnic + afisare tabele si informari

Supravegherea personalului angajat + informare primarie solicitari +

asigurarea la timp a materialelor consumabile necesare pentru curățenie, consumabile scara bloc. = 1 Leu

Toate aceste servicii complete de administrare imobile pentru asociațiile de proprietari pot fi facute de la data de 1.12.2022 incepand de la 20lei / apartament / lună.

Având în vedere faptul că pentru a putea presta servicii de calitate, societatea trebuie să acopere anumite cheltuieli, va rog analizati tarifele care au fost actualizate in functie de factorii econonico - financiari si rata inflatiei.

Tarifele din prezenta ofertă sunt valabile pentru asociații de proprietari cu o situatie economico - financiară clară și echilibrată. În cazul asociațiilor cu situații incerte, cu debite foarte mari către furnizori și cu restanțieri sau rău-platnici care insumează mai mult de 10% din totalul încasărilor pe o lună, tarifele se vor stabili după studierea documentelor financiare.

Multumesc,

Administraror ec. Rot Mircea

Biroul de Consultanta Rot srl Simeria Piata Unirii bl.6 Tel. 0744507642