CERTIFICAT ENERGETIC în Simeria. Biroul de Consultanță Rot colaboreaza cu o echipa de auditori energetici atestati, pregatiti sa raspunda prompt si sa rezolve orice solicitare de certificare energetica. Un certificatul energetic este un document...

07.02.2021

CERTIFICAT ENERGETIC în Simeria. Biroul de Consultanță Rot colaboreaza cu o echipa de auditori energetici atestati, pregatiti sa raspunda prompt si sa rezolve orice solicitare de certificare energetica.

Un certificatul energetic este un document eliberat in conditiile legii de catre specialisti atestati (auditori energetici), cu valabilitate de 10 ani, care atesta performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire.

De retinut!
Conform Legii 372/2005 si a Legii 159/2013, intocmirea certificatului de performanta energetica este obligatorie pentru urmatoarele categorii de cladiri:

  • blocuri de locuit;
  • locuinte unifamiliale;
  • cladiri de birouri;
  • pentru alte tipuri de cladiri ce consuma energie, indiferent de tipul acesteia.

Lipsa certificatului de performanta energetica la incheierea unui contract de vanzare-cumparare sau inchirierea unui imobil, poate atrage dupa sine nulitatea acestuia, putand fi atacat in instanta.
Incepand cu luna februarie 2016 a intrat in vigoare Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, care prevede obligativitatea afisarii certificatului energetic intr-un loc vizibil pentru toate cladirile vizitate in mod frecvent de public: proprietari ai cladirilor de interes si utilitate publica (spitale, cladiri de invatamant etc.),dar si alte imobile vizitate in mod frecvent de public: cladiri de birouri, de comert, hoteluri, restaurante, constructii destinate sportului, precum si orice alte constructii vizitate frecvent de public si care sunt consumatoare de energie, indiferent daca proprietatea este privata sau de stat.

Acte necesare:
Pentru apartamentele de locuit trebuie sa ne puneti la dispozitie o copie dupa schita apartamentului (din actele cadastrale) /releveul apartamentului, iar pentru alte constructii sunt necesare planurile de arhitectura ale fiecarui nivel al imobilului.
De asemenea, trebuie sa ne precizati anul constructiei imobilului (anul receptiei ascestuia).
In cazul in care nu aveti acest releveu, putem sa realizam noi pentru dumneavoastra acest lucru contra cost.

Agentia Rot - Simeria Piata Unirii bloc 6. Tel. 0744507642    Aici Certificat Energetic.