EVALUAREA PENTRU IMPOZITARE Despre evaluarea pentru impozitare, Biroul de Consultanță Rot doreste sa va aduca la cunostinta anumite informatii de interes, astfel ca dialogul nostru de colaboare pentru acest serviciu sa fie rapid si cat mai eficient...

07.02.2021

EVALUAREA PENTRU IMPOZITARE

Despre evaluarea pentru impozitare, Biroul de Consultanță Rot doreste sa va aduca la cunostinta anumite informatii de interes, astfel ca dialogul nostru de colaboare pentru acest serviciu sa fie rapid si cat mai eficient.

Valoarea impozabilă este un tip al valorii estimat în scopul impozitării clădirilor nerezidențiale sau cu destinatie nerezidentiala deținute de persoane fizice sau juridice și a clădirilor rezidențiale deținute de persoane juridice, asa cum este definita in Codul Fiscal.
Codul Fiscal prevede reevaluarea pentru impozitare a cladirilor din 3 in 3 ani la persoane juridice si din 5 in 5 ani la persoane fizice ce au in proprietate cladiri cu destinatie nerezidentiala.
persoanele fizice care au in proprietate cladiri nerezidentiale - ce nu au ca obiect LOCUINTA ( ex. spatii comerciale, spatii industriale, spatii birouri) sau cladiri rezidentiale cu destinatie nerezidentiala ( la care se desfasoara activitate comerciala - ex. birouri in apartamente sau in case /vile etc.) partial sau integral ( in conditiile Codului Fiscal) vor depune la Directiile de Taxe si Impozite Locale (DITL) cate un raport de evaluare pentru determinarea valorii impozabile pentru fiecare DITL in raza carora sunt amplasate cladirile (apartamentele), pentru toate cladirile (apartamentele) ce se supun acestor reglamentari.*
persoanele juridice ce au in proprietate orice tip de cladire rezidentiala sau nerezidentiala vor depune la Directiile de Taxe si Impozite Locale (DITL) cate un raport de evaluare pentru determinarea valorii impozabile pentru fiecare DITL in raza carora sunt amplasate cladirile, pentru toate cladirile ce se supun acestor reglamentari.
Daca v-ati decis sau doriti mai multe informatii, va astept în Simeria Piata Unirii bloc 6 sau va raspund cu placere la numarul de telefon 0744507642.

Acte necesare :
Pentru a putea realiza o evaluare pentru impozitare (conform GEV 500) sunt necesare copiile urmatoarelor documente:
• act de proprietate;
• releveu cadastral, plan de arhitectura sau schita constructiei;
• carte de identitate sau pasaport pentru contribuabili persoane fizice sau certificat de inregistrare la Registrul Comertului (CUI) pentru persoane juridice.
Suplimentar, pot fi solicitate si urmatoarele documente (daca exista):
• incheiere de intabulare;
• extras de Carte Funciara;
• autorizatie de construire;
• proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor.

* Certificat de atestare fiscală.